Essentiële oliën

Essentiële oliën zijn aroma's in vluchtige, vloeibare vorm en worden gedestilleerd uit bloemen, bomen, struiken, wortels en zaad. Door zorgvuldige destillatie kan de olie wel 100 tot 10.000 keer meer geconcentreerd zijn dan de oorspronkelijke plant. Elke olie bevat enorm veel geneeskrachtige componenten. In tegenstelling tot veel medicijnen hebben ze nagenoeg geen bijwerkingen.


Ik heb gekozen voor de oliën van het merk Young Living. Young Living oliën hebben de hoogste kwaliteit ter wereld. De oprichter Gary Young heeft over de hele wereld een aantal boerderijen waar hij planten op biologische wijze teelt, oogst, destilleert en verpakt. De boerderijen staan op verschillende continenten, waardoor elke plant de hoogst mogelijke condities heeft om te groeien, zo is bijvoorbeeld lavendel afkomstig uit Frankrijk, hun natuurlijke leefomgeving. Het gehele proces van zaad tot het verpakken van de olie is in eigen hand en er kan voor 100% worden gegarandeerd dat er geen pesticiden of chemicaliën in het product zitten, dat het wordt verdund of gemengd met synthetische middelen.


De oliën zijn van hoge therapeutische kwaliteit, puur, biologisch en ontzettend geconcentreerd. Ze hebben een heerlijk aroma en een therapeutische werking op fysiek, emotioneel en mentaal niveau.


Ik gebruik de oliën bij het masseren, wat een unieke geurbeleving geeft.