De Massages:

Ontspanningsmassage.

Het bekendste effect van een massage is de diepe ontspanning die het geeft. Het is heerlijk om na een drukke, stressvolle dag een massage te ondergaan. Naast ontspanning helpt een massage om gewrichten soepel te houden en versterkt het het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Het maakt je bewust van je lichaam, waardoor er een betere verbinding kan komen tussen gevoel en innerlijke kracht. Nivasa hoopt dat je je na de massage weer lichter, nieuw en geheeld voelt.

Rug-nek-schoudermassage.

Klachten in dit gebied zijn de meest voorkomende. Door lang in dezelfde houding te zitten of juist vaak dezelfde beweging te maken kunnen pijnklachten en vermoeidheid ontstaan. Doordat de doorbloeding niet goed is of spieren en pezen overbelast worden. Massage kan ontspanning geven en werkt klacht verminderend.

Hoofdpijnmassage.

Veel mensen hebben last van hoofdpijnklachten, dat kan ten gevolge van stress, onregelmatig leven of spanning. Hoofdpijnmassage kan heel doeltreffend zijn om de klachten te verminderen, maar is ook erg ontspannend.  


Massage voor kinderen met autisme, ADHD, hoogsensitiviteit en syndroom v​an Down.​

Kinderen hebben aanraking nodig, da​ar gedijen ze op en het is heilzaam voor lichaam en geest.

De huidige tijd en maatschappij vragen veel van onze kinderen, waardoor ze veel druk ervaren en vaak teveel in hun hoofd zitten.

Kinderen met een extra gevoeligheid of handicap, zoals ASS, ADHD, hoogsensitiviteit of het syndroom van Down, hebben veel baat bij een massage die speciaal op hun specifieke behoefte is afgestemd. Voor een kind met ASS worden bv. andere technieken gebruikt dan voor kinderen met ADHD.

Een regelmatige massage verhoogt het lichaamsbewustzijn en daardoor het zelfbewustzijn. Dit heeft een positieve invloed op sociaal gebied en het leervermogen, en versterkt daardoor hun kwetsbaarheid.

Uiteraard is deze massage niet alleen geschikt voor kinderen, ook voor volwassenen is het heilzaam en rustgevend.

Hotstonemassage.

Al eeuwenlang masseren mensen elkaar met warme stenen. Verschillende oude culturen verwarmden stenen met vuur en deze werden voor verschillende doeleinden gebruikt. Er werd gemasseerd met de hete stenen vanwege de heilzame werking bij spierpijn en het werd gebruikt bij behandeling of voorkoming van ziekten.

Hotstonemassage wordt gedaan met basaltstenen, dat is gestolde lava, die heel veel ijzer en magnesium bevatten, waardoor de warmte langer vastgehouden wordt. De stenen zijn door de eeuwen heen onder invloed van zand-en water mooi gepolijst. Door de combinatie van de gladde vorm, de vloeiende bewegingen en de hitte kun je diep in het spierweefsel doordringen.

Hotstonemassage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, helpt afvalstoffen af te voeren, het lichaam te ontgiften, het stimuleert de organen en is een zeer ontspannende beleving. Deze massage is een weldaad en een absolute aanrader.

Chinese stoelmassage.

Bij deze massage wordt er gebruik gemaakt van medische technieken die in de Chinese geneeskunde worden gebruikt. Deze zijn therapeutisch, gericht op:

1- de meridianen; om ze te activeren (en dus indirect de organen waarmee ze verbonden zijn)

2- Chi; om de vrije stroom te reguleren.

3- Yin&Yang in evenwicht brengen.

Het diepe, doordringende effect van de Chinese stoelmassage geeft een energiek en vrijer gevoel. 

Voetmassage met de kansu.

Kansu is een massage van de voeten, die uitgevoerd wordt met een koperen halve bol de kansu genaamd, in combinatie met ghee. Ghee is gekaarde boter waar veel gezondheidsverhogende eigenschappen aan toegewezen worden.

Deze massage is een onderdeel uit de Ayurvedische gezondheidswetenschap. Het is uiterst helend en zeer diep ontspannend. In de voetzolen bevinden zich reflexzones die in contact staan met de rest van het lichaam, daardoor worden de organen op een zachte manier gestimuleerd.

De massage bevordert de slaap, geeft diepe ontspanning, kalmeert en geeft energie en positieve gedachten. Doordat systemen in het lichaam weer in balans komen, heeft het een goede uitwerking op de gezondheid van de ogen.

Kansu kan worden gecombineerd met een ontspanningsmassage, maar kan ook los worden geboekt.

Belangrijk:

Massage is geen vervanging voor een behandeling door een (huis)arts of specialist, maar kan hierbij wel positieve ondersteuning bieden. Informatie over massages wordt niet verstrekt met de bedoeling medisch advies te vervangen, diagnoses te stellen of ziektes te behandelen op welke wijze dan ook. Bij medische vragen of klachten, altijd eerst de huisarts raadplegen.